0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

BBS Velgen

Een breed assortiment aan velgen.

Wat is de achtergrond van het merk BBS?

“BBS is in 1970 opgericht door Heinrich Baumgartner en Klaus Brand. De afkorting BBS staat voor Baumgartner Brand Schiltach, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Aanvankelijk maakte BBS bodykits en spoilers, maar al snel verscheen het driedelige wiel voor de autosport. Dit kruisspaakdesign is tot op de dag van vandaag bekend. De productie van de wielen vindt uitsluitend in Duitsland plaats, volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. Als toeleverancier van grote autofabrikanten is dat laatste zeker een vereiste.”

Schumacher werd kampioen op BBS wielen

“Dat zijn zonder twijfel onze entree en de successen in de Formule 1. In 1994 werd Michael Schumacher kampioen op BBS. We leveren nog steeds de wielen voor de renstal van Ferrari en ook aan Toyota. Daarnaast zijn we in meer takken van autosport aanwezig, waarbij de nadruk op het circuit ligt.”

Hoe ontwikkelen jullie een nieuw BBS wiel?

"We maken gebruik van externe ontwerpers, maar we hebben ook zelf een aantal mensen in dienst die zich daarmee bezighouden. Voor het nieuwe seizoen doen we diverse voorstellen. Daar halen we enkele modellen wielen uit. Ontwerpen gebeurt deels ook binnen onze racedivise. Daarmee willen we graag een link leggen. Uiteraard speelt ook de uitkomst van marktonderzoek een rol bij de totstandkoming van een nieuw wiel. Per jaar brengen we twee tot drie nieuwe typen BBS wielen uit.”

BBS International GmbH

Gevestigd in: Schiltach, Herbolzheim, Braseltown, VS
Medewerkers: Ca. 480
Opgericht in: 1970
Aan het woord: C. Norden, exportmanager

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact