0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

CMS Velgen

Een breed assortiment aan velgen.

Wat is de achtergrond van het merk CMS?

“CMS is van oorsprong een Turks bedrijf. De ontwikkeling en de productie van de CMS velgen vindt nog altijd in Izmir plaats. Jaarlijks worden daar 4,5 miljoen velgen geproduceerd. In 1980 startte CMS met de productie van lichtmetalen velgen en inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een van de grootste spelers op deze markt. De verkooporganisatie in Duitsland werd in 1997 opgericht.”

Leverancier van Volkswagen, Fiat en Renault

“Een grote stap was voor ons om aangesteld te worden als leverancier van een grote Duitse autofabrikant, Volkswagen. De merken Fiat en Renault hadden we al als klant. In 2004 was CMS actief als sponsor in de GP2 raceklasse.”

Wat zijn de velgen trends voor 2010?

“Dat zijn de bi-colour velgen, afgewerkt met zwarte lak of met matte kleuren. Het oppervlak zal er ook anders uitzien. Hoogglans en zelfs iets spiegelend.”

Hoe ontwikkelen jullie een nieuw CMS wiel?

"We hebben hiervoor twee designers in dienst. Zij worden gevoed vanuit de markt en op basis daarvan worden ongeveer vijftien modellen wielen getekend. Met een speciaal computerprogramma kunnen we elk wiel in 3D bekijken. Uiteindelijk gaan er drie modellen CMS wielen in productie. Daar gaat veel testwerk aan vooraf. Daarnaast krijgen we ontwerpen van de autofabrikanten zelf aangereikt, waar we soms aanpassingen aan doen.”

CMS GmbH

Gevestigd in: St. Leon-Rot (Duitsland)
Fabriek in: Izmir, Turkije
Medewerkers: Ca. 1.000
Opgericht in: 1997
Aan het woord: A. Göbel, directeur
 

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact