0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Fondmetal Velgen

Een breed assortiment aan velgen.

Wat is de achtergrond van het merk Fondmetal?

“De basis werd gelegd in 1970, met de FondMetal Group. Gabriele Rumi is de derde generatie in een familie die van oudsher gegoten metalen onderdelen produceert. In 1972 werd Fondmetal S.p.A. officieel opgericht. Uitgangspunt daarbij was om over te stappen naar het vervaardigen van eigen producten, in plaats van onderdelen. Daarnaast was er de ambitie om in de Formule 1 te stappen.”

Wat was voor jullie een belangrijke gebeurtenis?

“De toetreding tot de Formule 1. We hadden ons eigen team met een door Fondmetal zelf ontworpen auto. Daarmee reden we van 1990 tot 1992. Met onze wielen wonnen we samen met Williams drie wereldtitels en Minardi reed met een door ons ontwikkelde V10.”

Wat zijn de velgen trends?

“Dat is moeilijk te zeggen, wij richten ons meer op de nicheproductie en niet op de grote massa. Met de merken Fondmetal en Radius zitten we aan de bovenkant van de markt. Daarbij gebruiken we ook nieuwe materialen en richten we ons heel sterk op fraai design.”

Hoe ontwikkelen jullie een nieuw Fondmetal wiel?

“Gebaseerd op de vraag van klanten dragen de marketingmensen suggesties aan bij de ontwerpers en het management. Dan volgen analyses en een aantal ontwerpen, en houden we meerdere vergaderingen. Is het ontwerp van een wiel voor tachtig procent klaar, dan leggen we het voor aan onze klanten. Met hun feedback gaan we dan verder. Meestal brengen we per merk één nieuw model Fondmetal wiel per jaar uit. De levenscyclus is doorgaans twee jaar, maar voor sommige modellen Fondmetal wielen ook wel vijf of zes jaar.”

Fondmetal S.p.A.

Gevestigd in: Palosco (Italië)
Medewerkers: Ca. 130
Opgericht in: 1972
Aan het woord: G. Uberti, marketingmanager
 

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact