0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Tips bij het kopen van winterbanden

Advies bij de aanschaf van nieuwe winterbanden

Is het nat of koud buiten? Kies dan voor winterbanden! Winterbanden zijn autobanden waarbij het profiel en de rubbersamenstelling speciaal zijn ontworpen voor het rijden bij natte en winterse weersomstandigheden. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten. Hieronder hebben wij de belangrijkste winterbanden tips op een rijtje gezet!

  1. Bij all seasonbanden is het, met oog op de zomerse periode, beter de voorgeschreven snelheidscode van de auto aan te houden.
  2. All seasonbanden zijn gevoeliger voor hoge en lage temperaturen dan de echte zomer- en winterbanden. Bij zowel hoge (25 - 30 graden Celsius) als lage (-10 - -15 graden Celsius) nemen de prestaties snel af. Dit is wel iets om rekening mee te houden zowel bij aanschaf als ook in gebruik (rijstijl, snelheid, volgafstand aanpassen).
  3. In een vlak land als Nederland met relatief milde winters en weinig sneeuwdagen zijn de met 3 sterren geteste all seasonbanden een veilig alternatief voor winter- en zomerbanden.
  4. De met 2 sterren geteste all seasonbanden zijn vooral inzetbaar voor wat kleinere auto’s en kleinere bandenmaten, die vooral in Nederland gebruikt worden (juist op bijv. vakantieritten in zomer én in winter zullen de tekortkomingen van deze banden opspelen).
  5. Wie optimale prestaties in zomer én in winter wil is het beste af met een combinatie van goede zomer- en winterbanden.
  6. Veel geteste all seasonbanden en ook de brede winterbanden (225) hebben niet al te grote reserves als het aankomt op aquaplaning. Wel iets om in het achterhoofd te houden want dit bepaalt ook hoe goed er omgegaan wordt met de sneeuwpap die op de weg ontstaat na strooien of dooien.
  7. Veel van de eigenschappen van een auto die we belangrijk (korte remweg bij noodstop) of juist irritant vinden (bij rechtuit rijden continu kleine stuurcorrecties nodig) hebben een oorsprong in de banden. Kijk voor de aanschaf van banden goed naar de eigen wensen, rijstijl en gebruik. Veel all seasonbanden hebben forse tekortkomingen ten opzichte van zomerbanden onder de meest voorkomende rijomstandigheden, bij droog en bij nat weer. Als je op voorhand al weet dat vaag sturen of weinig grip je irriteert, begin er dan niet aan.
  8. Resultaten van een bepaalde band in de ene bandenmaat zijn niet één op één te vertalen naar een andere bandenmaat. De rubbersamenstelling kan anders zijn en soms werkt een bepaald loopvlak in de ene bandenmaat beter dan in een andere. Bekijk ook de resultaten van de tests met andere bandenmaten uit voorgaande jaren onder het kopje Alle winterbanden tests.
  9. Reken voor de seizoensgebonden wissel van zomer- en winterbanden op de maanden april en oktober. Als u de banden laat wisselen plan dan tijdig een afspraak in.

Winterbanden kopen? Maak een afspraak!

Heeft u na het lezen van de tips ook interesse in het aanschaffen van winterbanden? Maak dan een afspraak! Voor vragen kunt u het getoonde reactieformulier invullen of bellen naar 0174 - 51 00 01.

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Greve Banden winnaar 3 Auto Awards

Greve Banden heeft in de categorie Bandenspecialisten maar liefst 3 Auto Awards gewonnen!

Benieuwd waarin?

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact