0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Autobanden Advies

Over de kwaliteit en onderhoud van een autoband.

Waarom zijn goede autobanden zo belangrijk?

Banden vormen het enige contact tussen uw auto en de weg, zodoende is het vanzelfsprekend dat de kwaliteit van de band erg belangrijk is.

Wat doet een autoband?

Een band zorgt ervoor dat de tractie en de remvertraging overgebracht wordt op het wegdek, en dit op een zo veilig en comfortabel mogelijke manier.

Waaruit bestaat een autoband?

Een band bestaat voornamelijk uit natuur- en synthetisch rubber, daarnaast worden er allerlei chemische stoffen toegevoegd om de levensduur het comfort de remweg etc. te verbeteren. Ook wordt er veelvuldig nylon en staal gebruikt om de banden te verstevigen.

Hoe blijft een autoband goed?

Wanneer u uw banden thuis wilt bewaren kunnen deze het beste in een droge en donkere ruimte opgestapeld worden. Uiteraard kunt u uw banden ook in het bandenhotel van Greve Banden opslaan.

Hoe weet ik welke autoband de beste is?

Laat u altijd informeren door een specialist, op internet staat heel veel informatie, maar om de goede band bij de goede auto te monteren is het altijd raadzaam om een specialist te vragen.

Hoe weten jullie wanneer een autoband moet vervangen worden?

In de hoofdgroeven van het loopvlak zitten zogenaamde TWI’s verwerkt (Thread Wear Indicator) deze geven de minimale profieldiepte aan.

Hoeveel profiel moeten mijn autobanden hebben?

De minimale wettelijke profieldiepte is 1.6 mm. Wij geven aan dat het erg verstandig is om de banden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

Aanvullende informatie

Wij blijven open tijdens de lockdown

Ook nu veel bedrijven dicht moeten, mag Greve Banden als bandenspecialist openblijven om u veilig te laten rijden. U bent en blijft van harte welkom voor uw bandenwissel of -reparatie!

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact