0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

MAK Velgen

Een breed assortiment aan velgen.

Wat is de achtergrond van het merk MAK?

“MAK is in 1990 gestart, maar het bedrijf kent een veel langere geschiedenis. Het is een samenwerkingsverband van twee families die al heel lang in de automotive werkzaam zijn: de familie Magri op het gebied van bandenverkoop in heel Italië en de familie Cervati als producent van gegoten aluminium onderdelen. Een bundeling van kracht en kennis dus. Deze technische achtergrond en kennis van de markt vormde een solide basis.”

Wat was voor jullie een belangrijke gebeurtenis?

“Het oprichten van onze eigen designstudio in 1998. Vanaf dat jaar ontwerpen we al onze producten zelf. Wij staan bekend om onze styling. Overigens ontwerpen we daar meer dan alleen maar velgen; ook andere producten, zoals zonnebrillen en onderdelen voor auto’s.”

Wat zijn de velgen trends?

“De gepolijste, hoogglanzende velgen en nieuwe kleurcombinaties. Dus niet meer alleen zwarte velgen, maar ook velgen in antraciet en zilver. Het vijfspaakswiel blijft nog altijd onverminderd populair, maar ook de multispaaksvelgen met nieuwe kleuren gaan het maken. Kijk maar naar onze nieuwe modellen MAK Nova velgen, MAK Volare velgen en MAK Veloce velgen. Dat zijn goede voorbeelden van de trends.”

Hoe ontwikkelen jullie een nieuw MAK wiel?

“We houden eerst een meeting met onze ontwerpers. Daar leggen we onze ideeën op tafel en laten we zien wat de trends op velgen- en autogebied zijn. We leggen echt alles naast elkaar en daar komen dan vijf tot zeven voorstellen uit. Die leggen we voor aan onze grote klanten en op basis van die uitkomsten maken we een concept. Dat gaat naar de technische mensen. We kijken veel naar de merken Volkswagen en Audi. Het totale traject van idee tot productie neemt een maand of zes in beslag.”

MAK S.p.A.

Gevestigd in: Carpenedolo (Italië)
Medewerkers: Ca. 52
Opgericht in: 1990
Aan het woord: G. Bertolinelli, salesmanager

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact