0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Industriebanden

De juiste banden voor intern transport.

Vergeleken met banden voor wegvoertuigen, leiden banden voor intern transport een enigszins ‘verborgen’ bestaan. Daar staat tegenover dat het een zeer diverse familie is, met talrijke typen en maten voor de meest gespecialiseerde toepassingen. Industriële voertuigen worden vaak ingezet onder omstandigheden waarvoor normale luchtbanden totaal ongeschikt zijn en/of vaak lek raken. Denk daarbij aan verhoogde draagcapaciteit, extreme temperaturen, het werken met chemische stoffen, vloeren die absoluut smetvrij moeten blijven of situaties waarbij zeer hoge eisen aan de stabiliteit van het voertuig worden gesteld.

Daarnaast kent de Arbo-wetgeving normen op het vlak van trillingen en schokken waar de bestuurder van het voertuig tijdens het werken aan wordt blootgesteld. Voor elke toepassing is het daarom van groot belang allereerst na te gaan welk type en welke uitvoering het meest geschikt is – en dat hoeft niet noodzakelijkerwijs de band te zijn waarmee het voertuig (standaard) geleverd wordt.

Drie groepen industriebanden

Industriebanden vallen uiteen in drie hoofdgroepen: luchtbanden, volrubberbanden en massieve banden. Hun levensduur wordt in bedrijfsuren uitgedrukt.

Luchtbanden

Luchtbanden worden met name toegepast als het voertuig (ook) op een ongelijke ondergrond rijdt, en dat zal meestal buiten zijn. Naast factoren als stabiliteit en demping speelt dan het profiel een rol bij de keuze voor een bepaalde band. Deze keuze is afhankelijk van de inzet: blokprofielen geven de beste tractie, lijnprofielen vergemakkelijken het manoeuvreren en lijn/blokprofielen combineren deze eigenschappen. Soms vraagt de inzet juist om profielloze banden.

Volrubberbanden

Volrubberbanden zijn opgebouwd uit meerdere lagen rubber. Ze zijn zeer goed bestand tegen inrijdingen en kunnen niet lek raken. Ze kennen een zeer hoge en constante stabiliteit, vergen vrijwel geen onderhoud en door hun hoge slijtvastheid valt de prijs-levensduurverhouding gunstig uit. Bovendien zijn ze tegen meerprijs leverbaar in speciale uitvoeringen als non-marketing, antistatisch en oliebestendig. Het rijcomfort is tegenwoordig comfortabeler dan voorheen. Bij verhoogde warmteopbouw kan wel versnelde slijtage optreden. Volrubberbanden hebben verder een veel hoger eigen gewicht dan luchtbanden en de montage vergt zowel kennis van zaken, als speciaal gereedschap.

Massief (rubber) banden

Massieve (rubber)banden worden op een stalen ring aangebracht. Die van rubber zijn leverbaar met een geweven stalen Base; die van kunststof zijn uitsluitend met cilindrische of conische stalen base; die van kunststof zijn uitsluitend met cilindrische of conische stalen base verkrijgbaar. Zowel volrubber- als massieve banden zijn naar keuze leverbaar met een blok- of lijnprofiel of in een profielloze uitvoering.

Wij leveren banden van alle merken

Greve Banden winnaar 3 Auto Awards

Greve Banden heeft in de categorie Bandenspecialisten maar liefst 3 Auto Awards gewonnen!

Benieuwd waarin?

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact