0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Wanneer winterbanden monteren?

Gebruik de 7 °C regel als vuistregel.

Veel mensen vragen ons wanneer men winterbanden moet monteren. Hiervoor kunt u zich houden aan de 7 graden Celsius regel.

7 °C regel

Wanneer de temperatuur onder de 7°C komt, wordt aangeraden om winterbanden te gebruiken. Dit is meestal van oktober tot en met maart.

Bij een lagere temperatuur heeft u met zomerbanden namelijk minder grip op de weg doordat het rubber bij een lagere temperatuur harder wordt. Winterbanden zijn daarentegen gemaakt van een speciale samenstelling van rubber, waardoor ze bij een lagere temperatuur flexibel en elastisch blijven. Ook winterbanden presteren echter niet voldoende indien de snelheid niet aangepast wordt aan de winterse omstandigheden of als de profieldiepte van de winterband niet voldoende is.

Voordelen winterbanden

  • Betere afvoering van water
  • Meer grip op het wegdek
  • Kortere remweg

Winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht omdat de winters in Nederland relatief kort en gematigd zijn. In bekende wintersportlanden zoals Duitsland en Oostenrijk wordt echter een profieldiepte aangehouden van 4 millimeter. De remweg kan op besneeuwde wegen wel met factor 10 stijgen!

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Samen tegen de verspreiding van corona

Ondanks alles blijft u van harte welkom bij Greve Banden! Echter, om verdere verspreiding tegen te gaan, hebben wij verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan.

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact