0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Caravanbanden

Caravanbanden voor een veilig gevoel tijdens uw vakantie

Ieder jaar trekken veel Nederlanders er op uit met de caravan, vouwwagen of camper. Om veilig te reizen is het belangrijk dat u met goede caravanbanden de weg op gaat. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de bandenspanning, het draagvermogen en de slijtage van de caravanbanden.

Bandenspanning caravanbanden

Het is belangrijk om de bandenspanning van uw caravanbanden goed te controleren voordat u de weg op gaat. De juiste bandenspanning brengt namelijk vele voordelen met zich mee, waaronder een betere veiligheid op de weg, slijtagevermindering aan uw caravanbanden en brandstofbesparing.

Draagvermogen caravanbanden

Er worden hoge eisen gesteld aan caravanbanden, omdat deze het totale gewicht van de caravan dragen. Het is dus belangrijk dat u rekening houdt met het draagvermogen (laadvermogen) van de caravanbanden. Op elke caravanband staat een ‘loadindex’ vermeld die aangeeft hoeveel kilo een band kan dragen.

Slijtage caravanbanden

Door de zware belasting van de caravan komt er meer druk op de caravanbanden met slijtage als gevolg. Daarnaast staan caravans een groot deel van het jaar in een stalling, waardoor de banden vaak uitdrogen en er haarscheurtjes ontstaan in het rubber. Daarom is het extra belangrijk dat de caravanbanden worden gecontroleerd voordat u de weg op gaat.

Caravanbanden controleren

Om veilig met de caravan op vakantie te gaan, is het van belang dat er goede banden onder de caravan zitten. De slijtage van de caravanband is vaak niet goed zichtbaar en daarom adviseren wij om de caravanbanden jaarlijks te laten controleren.

Caravanbanden vervangen

Het is verstandig om de caravanbanden na ongeveer zes jaar te vervangen. Greve Banden heeft een ruime keuze in caravanbanden. Voor elk draagvermogen en elk type voertuig hebben wij de juiste caravanband!

Banden van alle merken

Voordelen van rijden met de juiste bandenspanning

Meer veiligheid op de weg
Een te lage bandenspanning leidt tot een langere remweg en minder grip op de weg. Daarnaast heeft u meer kans op een klapband.

Slijtagevermindering
Te zachte caravanbanden leiden tot verkeerde slijtage, waardoor de caravanbanden een kortere levensduur hebben.

Brandstofbesparing
Met de juiste bandenspanning tot wel 25% besparen op brandstof.

Interessant!

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Wij blijven open tijdens de lockdown

Ook nu veel bedrijven dicht moeten, mag Greve Banden als bandenspecialist openblijven om u veilig te laten rijden. U bent en blijft van harte welkom voor uw bandenwissel of -reparatie!

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact