0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

De juiste bandenmaat kiezen

Hoe selecteer ik de juiste band voor mijn personenauto?

Bij het selecteren van autobanden voor uw personenauto zijn een aantal zaken belangrijk. Het belangrijkste is dat u een autoband kiest met exact dezelfde bandenmaat. Daarnaast is het belangrijk om te weten of u zomerbanden, winterbanden of all season banden wilt.

De juiste maat van uw autobanden

Het belangrijkste bij het kiezen van nieuwe autobanden zijn de bandenmaat, loadindex en de speed index. Op de zijkant van uw autobanden staat welke bandenmaat uw personenauto heeft. Deze maat wordt aangegeven in getallen en letters, bijvoorbeeld 195 / 65 / VR15.

Loadindex

De cijfers op de autoband staan voor de loadindex. De loadindex van een autoband geeft het draagvermogen weer. Wanneer uw personenauto bijvoorbeeld 3200 kg weegt en dit gewicht deelt door 4 autobanden, dan is de loadindex 100.

Lees hier alles over de loadindex

Snelheidsindex

De letters op de autoband staan voor de snelheidsindex. Het is belangrijk om de autoband te kiezen met een snelheidsindex zoals wordt geadviseerd in het instructieboekje van uw auto. De letter W staat bijvoorbeeld voor een maximale snelheid van 270 kilometer per uur.

Lees hier alles over de snelheidsindex

Zomerbanden, winterbanden of all season banden?

Kiest u voor zomerbanden, winterbanden of all season banden? Veel mensen maken gebruik van zomerbanden en winterbanden. Tegenwoordig kan u ook kiezen voor all season banden, deze worden ook all weather banden of 4-seizoensbanden genoemd. Deze banden presteren het gehele jaar door goed en u hoeft niet elke zomer en winter de banden te verwisselen.  

Aanvullende informatie

Wij blijven open tijdens de lockdown

Ook nu veel bedrijven dicht moeten, mag Greve Banden als bandenspecialist openblijven om u veilig te laten rijden. U bent en blijft van harte welkom voor uw bandenwissel of -reparatie!

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact