0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Winterbanden Advies

Voor al uw vragen over winterbanden.

Waarom zou ik winterbanden aanschaffen?

Een winterband presteert te allen tijde beter onder de 7 graden. Bij remmen op sneeuw heeft een winterband ongeveer een 31 meter kortere remweg. Bij regen heeft een winterband zo’n 4 meter kortere remweg.

Wanneer wisselen?

Over het algemeen kunnen de banden verwisseld worden wanneer de klok voor of achteruit gezet wordt, uiteraard is het wel verstandig om het weer even aan te kijken. Lees meer over wanneer het raadzaam is uw zomerbanden te laten verwisselen voor winterbanden.

Zijn winterbanden duur?

Winterbanden zijn nagenoeg even duur als zomerbanden.

Moet ik ook andere wielen aanschaffen?

Dit is op den duur voordeliger, maar hoeft niet per se. U kunt uw banden ook elk seizoen laten (de-)monteren en balanceren.

Hoe zit dat met mijn brandstofverbruik?

Wanneer u uw banden op tijd wisselt zal u nagenoeg niet meer brandstof verbruiken als met uw zomerbanden.

Rijd ik langer op winterbanden?

Winterbanden gaan net zolang mee als zomerbanden als u deze uiteraard weer op tijd wisselt, bij hogere temperaturen zullen uw winterbanden harder slijten.

Mijn auto heeft ABS, heb ik dan nog winterbanden nodig?

Ook dan is het verstandig om winterbanden te monteren, de ABS van uw auto verandert niets aan de grip van uw banden. Wanneer uw ABS inschakelt bij sneeuw zal u nog moeite hebben uw voertuig op de weg te houden.

Moet ik mijn bandenspanning aanpassen?

De bandenspanning van uw winterbanden is gelijk aan die van uw zomerbanden. Wanneer u uw banden bij Greve Banden laat wisselen dan regelen wij vanzelfsprekend de juiste bandenspanning. En bij twijfel tussendoor rijdt u gerust even langs, dan meten we deze wederom door.

Winterbanden maken toch meer geluid dan zomerbanden?

Dit is één van de hardnekkigste fabels over winterbanden, dit is een vooroordeel van vroeger uit, toen de winterband net uitgevonden werd was het profiel zo grof dat hij erg veel geluid produceerde. Het verschil met een zomerband is tegenwoordig minimaal.

Wat moet de profieldiepte zijn van winterbanden?

Natuurlijk slijten winterbanden met de tijd en daarom willen wij u erop attenderen dat het belangrijk is om de profieldiepte van uw winterbanden regelmatig te controleren. Het bandenprofiel van uw winterbanden moet minimaal 4 mm zijn om geschikt te zijn bij winterse omstandigheden.

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Samen tegen de verspreiding van corona

Ondanks alles blijft u van harte welkom bij Greve Banden! Echter, om verdere verspreiding tegen te gaan, hebben wij verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan.

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact