0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Bandenspanning Auto

De juiste bandenspanning.

Het is belangrijk om de bandenspanning van uw autobanden regelmatig te controleren. De juiste bandenspanning brengt namelijk vele voordelen met zich mee, waaronder meer veiligheid op de weg, slijtagevermindering aan uw autobanden en brandstofbesparing.

Voordelen van de juiste bandenspanning

  • Meer veiligheid op de weg. Een te lage bandenspanning leidt tot een langere remweg en minder grip op de weg.
  • Slijtagevermindering. Te zachte banden leiden tot verkeerde slijtage, waardoor de banden een kortere levensduur hebben.
  • Brandstofbesparing. Met de juiste bandenspanning tot wel 25% besparen op brandstof.

Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

Bij normaal gebruik dient de bandenspanning minimaal één keer in de maand gecontroleerd te worden. Bij intensief gebruik, zoals in geval van een autovakantie of een zware lading, is het aan te raden om de spanning extra te controleren.

Welke bandenspanning moet ik aanhouden?

De perfecte bandenspanning voor uw auto is altijd terug te vinden in uw auto zelf. Deze staat in de tankklep of op de zijkant van uw portier. Mocht u deze gegevens niet kunnen vinden dan kunt u dit  terugvinden in de bandenspanningstabel bij de bandenspanning pomp. In de bandenspanningstabel kunt u per automerk en model aflezen welke bandenspanning de juiste is voor uw banden.

Let op! De bandenspanning is ook afhankelijk van de lading van uw auto. De autobanden hebben een hogere druk nodig wanneer u met vijf personen in de auto zit dan wanneer u alleen in de auto zit.

Tips:

1. Probeer minimaal één keer per maand de bandenspanning te controleren.

2. Maak gebruik van de bandenspanningstabel om de juiste bandenspanning toe te passen.

3. U kunt de bandenspanning van uw autobanden het beste controleren wanneer de banden koud zijn. Wanneer de banden warm zijn gereden dan is er een hogere bandenspanning dan wanneer de banden koud zijn.

Bekijk hier de bandenspanningstabel

Samen tegen de verspreiding van corona

Ondanks alles blijft u van harte welkom bij Greve Banden! Echter, om verdere verspreiding tegen te gaan, hebben wij verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan.

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact