0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Profiel Winterbanden

Controleer de profieldiepte van uw winterbanden.

Bij koude, natte en gladde weersomstandigheden hebben zomerbanden niet genoeg grip op de weg. Het is daarom verstandig om vanaf het begin van de herfst uw auto winterklaar te maken en te voorzien van winterbanden.

Een groot verschil tussen zomerbanden en winterbanden zijn de inkepingen in de profielblokken (ook wel lamellen genoemd). Het profiel van winterbanden is dieper dan die van zomerbanden en zorgen voor een betere waterafvoer en meer grip op de weg bij remmen en optrekken.

Slijtage winterbanden

Natuurlijk slijten winterbanden met de tijd en daarom willen wij u erop attenderen dat het belangrijk is om de profieldiepte van uw winterbanden regelmatig te controleren. Het bandenprofiel van uw winterbanden moet minimaal 4 mm zijn om geschikt te zijn bij winterse omstandigheden.

Profiel winterbanden controleren

Het is dus van belang om op tijd te controleren of de profieldiepte van uw winterbanden in orde is! Maak een afspraak met bandenspecialist Greve Banden.

Wij blijven open tijdens de lockdown

Ook nu veel bedrijven dicht moeten, mag Greve Banden als bandenspecialist openblijven om u veilig te laten rijden. U bent en blijft van harte welkom voor uw bandenwissel of -reparatie!

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact