0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Vrachtwagenbanden

Wij hebben de juiste banden voor uw vrachtwagen.

‘Zonder transport staat alles stil’. Deze slogan van brancheorganisatie Transport & logistiek Nederland heeft nog niets aan waarde ingeboet, al staat het transport de laatste jaren zelf heel wat meer stil dan de vervoerders lief is. De oorzaak van dit probleem ligt natuurlijk in het overbelaste wegennet en niet in het materieel waarmee men werkt. Het Nederlandse vrachtwagenpark behoort tot de modernste ter wereld en de sector investeert voortdurend in schoner en efficënter materieel.

De banden spelen daarbij een grotere rol dan men op het eerste gezicht zou denken. De juiste band voor de gekozen inzet maakt immers een wereld aan verschil. In veiligheid, in levensduur, in brandstofverbruik en in betrouwbaarheid. Tegelijkertijd investeert de bandenindustrie miljarden in de ontwikkeling van nieuwe technologieën die banden nog betrouwbaarder, veiliger, stiller en energiezuiniger maken. Eén ding is dan ook zeker: als op een kwade dag alles stilstaat, ligt dat niet aan de banden.

Profieldiepte

De Nederlandse regels schrijven voor dat de minimale profieldiepte van vrachtwagenbanden over alle posities 1.6 mm dienen te zijn. Tevens is het van belang dat het karkas niet zichtbaar mag zijn. Wat betreft de minimale profieldiepte adviseert Greve Banden het volgende:

  • Stuurasbanden 2 millimeter
  • Aangedreven of trekasbanden 4 millimeter
  • Getrokken materieel 2 millimeter

Winterbanden

Winterbanden voor trucks kennen geen wettelijke regels of normen. Fabrikanten geven zelf aan of ze geschikt zijn voor gebruik in regen en lichte sneeuwdoor middel van de aanduiding M+S (Mud+Snow). Zulke banden hebben meestal een wat zachtere loopvlakcompound en lamellen in het profiel.

Met name voor het gebruik in Scandinavië zijn er ook speciale winterbanden. Landen zoals Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland stellen het gebruik van M+S banden ’s winters verplicht. Enkele landen eisen niet alleen montage van banden met M+S aanduiding op de vooras, maar ook op de trailer en/of aanhanger. Bovendien moeten de chauffeurs voor bepaalde trajecten over sneeuwkettingen beschikken.

Wij leveren banden van alle merken

Regels voor vrachtwagenbanden in het kort

1. De banden van alle posities moeten minimaal een profieldiepte hebben van 1.6 mm.

2. Het karkas van de band mag niet zichtbaar zijn.

Voor uitgebreid advies over de juiste vrachtwagenbanden neemt u contact op met Greve Banden, dé bandenspecialist in het Westland.

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Wij blijven open tijdens de lockdown

Ook nu veel bedrijven dicht moeten, mag Greve Banden als bandenspecialist openblijven om u veilig te laten rijden. U bent en blijft van harte welkom voor uw bandenwissel of -reparatie!

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact