0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Banden Uitlijnen

Een goed uitgelijnde auto rijdt een stuk fijner.

Banden uitlijnen heeft te maken met de afstelling van het auto onderstel. Als het onderstel niet goed afgesteld is (buiten de fabrieksnormen vallen) dan kunnen zich verschillende gevolgen voordoen:

  • Kan uw auto naar één kant trekken
  • Onstabiel weggedrag
  • Banden slijten scheef af
  • Het stuur draait niet terug na een bocht

Herkent u één van deze symptomen?

Dan is het aan te raden om uw auto uit te laten lijnen. Banden uitlijnen (volgens de fabrieksinstellingen) is een vak apart waar speciale apparatuur voor vereist is. Maar ook wanneer er gesleuteld is aan de volgende onderdelen van uw auto is het aan te raden om uw auto te laten uitlijnen:

  • Vervangen van de schokdempers
  • Vervangen van de fuseekogels of als er aan dit onderdeel gewerkt is
  • Als er aan de spoorstang gewerkt is

Dus is er iets vervangen of veranderd aan uw auto onderstel, u keihard tegen een stoeprand bent aangereden of u hard door een diepe kuil in het wegdek bent gereden dan is het aan te raden om uw auto uit te lijnen. Voorkomen is beter dan genezen! Want als u ontdekt dat uw banden scheef afgesleten zijn, is het meestal te laat en kost het u 2 nieuwe banden.

Veilig en zuinig rijden

Als uw stuur naar één kant trekt, laat uw auto dan uitlijnen. U rijdt niet alleen veiliger, maar u bespaart ook nog eens brandstof en uw banden hebben ook nog eens een langere levensduur. Een goed uitgelijnde auto rijdt merkbaar een stuk plezieriger, het bevordert de veiligheid en het rijcomfort en tevens wordt extra slijtage aan de band voorkomen.

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Greve Banden winnaar 3 Auto Awards

Greve Banden heeft in de categorie Bandenspecialisten maar liefst 3 Auto Awards gewonnen!

Benieuwd waarin?

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact