0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Banden van vrachtwagens herprofileren

Neem geen risico en laat de expert uw banden uitdiepen

Bij het herprofileren van banden wordt het bestaande profiel uitgediept door het verwijderen van rubber uit de hiervoor bestemde rubberlaag. Herprofileren is alleen mogelijk bij vrachtwagenbanden. De fabrikanten van vrachtwagenbanden houden bij het ontwerp namelijk rekening met herprofileren en brengt een voldoende dikke rubberlaag aan om een kwaliteitsherprofilering mogelijk te maken. Dit doet geen afbreuk aan de weerstand of stevigheid van de band.

Waarom herprofileren van banden?

Herprofileren verbetert de grip van de band aanzienlijk met behoud van de veiligheid. Herprofileren dient te gebeuren wanneer er nog tussen de 2 en 4 mm. profieldiepte over is. Door middel van herprofileren krijgt de band opnieuw gripkanten en een profieldiepte tussen de 6 en 8 mm. wat overeenkomt met het profiel van halfsleetse banden.

Brandstof besparen

Bespaar tot 2 liter brandstof per 100 km. Herprofileren gebeurt in de fase waarin de band de laagste rolweerstand heeft, wat het brandstofverbruik optimaliseert. Ook stijgt het kilometerrendement met 20% tot 25%.

Herprofileren door Greve Banden

Omdat herprofileren slechts éénmaal gedaan kan worden, zijn de banden bij een foute uitvoering waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd. Neem daarom geen risico en laat het herprofileren van vrachtwagenbanden over aan de expert. Als de herprofilering is uitgevoerd door Greve Banden heeft dit geen gevolgen voor de weerstand van het loopvlakblok of het karkas! Maak direct een afspraak via het reactieformulier, of bel 0174 - 51 00 01.

Samen tegen de verspreiding van corona

Ondanks alles blijft u van harte welkom bij Greve Banden! Echter, om verdere verspreiding tegen te gaan, hebben wij verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan.

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact