0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Tips bij vastzitten auto in modder, nat gras, sneeuw en zand

Laat de auto heen en weer schommelen.

Velen hebben het wel eens meegemaakt: u komt vast te zitten met de auto. Dit kan bijvoorbeeld op sneeuw, modder of nat gras gebeuren. Greve Banden heeft een tip om makkelijker los te komen: probeer de auto zachtjes heen en weer te laten schommelen!

Verschil tussen een automaat en een schakelbak

Er is verschil in aanpak tussen auto’s met een automaat en die met een schakelbak. Heeft u een automaat, schakel dan constant heen en weer tussen drive (1) en de achteruit-versnelling. Bij een schakelbak schakelt u tussen de tweede versnelling en de achteruit-versnelling.

Geef gedoseerd gas en voorkom wielspin

Tijdens het heen en weer schakelen is het belangrijk dat u gedoseerd gas geeft. Zo voorkomt u wielspin. De kracht die loskomt bij snel spinnende banden kan in een extreem geval leiden tot een explosie van de band, waardoor deze letterlijk aan stukken gescheurd kan worden. Er zijn auto’s met zoveel vermogen dat ze binnen luttele seconden de band naar het kritische punt kunnen brengen waarbij een band kan exploderen!

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Samen tegen de verspreiding van corona

Ondanks alles blijft u van harte welkom bij Greve Banden! Echter, om verdere verspreiding tegen te gaan, hebben wij verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan.

Bekijk onze maatregelen

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact