0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

De beste zomerbanden

Volgens de ANWB zomerbandentest 2019

Wat zijn de beste zomerbanden? ANWB heeft in zijn zomerbandentest 2019 getest welke zomerbanden het beste presteren op gebieden als lengte van de remweg, veiligheid, zijdelingse grip en duurzaamheid.

Ruime keus aan goede zomerbanden

In de ANWB zomerbandentest zijn 16 banden voor personenwagens (185/65 R15) en 16 banden voor bestelwagens (215/65 R16) getest om de beste zomerband vast te stellen. Het niveau van het testveld voor personenauto’s stemde tot tevredenheid; geen enkele band kreeg als eindoordeel een onvoldoende, zodat er in deze bandenmaat een ruime keus is uit veilige banden. Van deze 16 banden scoren er 2 een eindscore van 4 van de 5 sterren. Deze banden zijn zeer aan te raden. Alle overige banden scoren 3 sterren en zijn daarmee veilig en eveneens aan te raden. De testresultaten van de bestelautobanden waren minder positief. Slechts 5 banden scoorden goed genoeg om aanbevolen te worden.

Beste zomerband afhankelijk van omstandigheden

Een algemene beste zomerband valt lastig te bepalen. Volgens de ANWB zomerbandentest zijn er verschillende beste zomerbanden, afhankelijk van de focus van de automobilist op slijtvastheid, droog en nat wegdek, milieucriteria of alle omstandigheden. Bekijk de resultaten per bandenmaat.

Vraag het aan de bandenspecialist in het Westland

Direct contact

Greve Banden helpt u snel en vakkundig. Voor de zakelijke markt zijn we zelfs 24/7 bereikbaar. Ook bij bandenpech onderweg!

0174 - 51 00 01 maak een afspraak

Greve Banden winnaar 3 Auto Awards

Greve Banden heeft in de categorie Bandenspecialisten maar liefst 3 Auto Awards gewonnen!

Benieuwd waarin?

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact