0174 - 51 00 01 Offerte  Vacatures

Dunlop Banden

Veilige banden door innovatie

Vandaag de dag is de luchtband meer dan 120 jaar oud. Dunlop viert zijn blijvende succes en de unieke rol die het merk heeft gespeeld bij het uitvinden en verbeteren van de prestaties van de banden door de jaren heen.

De geschiedenis van Dunlop

Het was in 1888 dat John Boyd Dunlop, een Schotse dierenarts uit Belfast, de massieve banden op de driewieler van zijn zoon verving door dunne rubberen strips, die aan elkaar werden gelijmd en gevuld met lucht. Het was de eerste stap van een merk dat zou uitgroeien tot de maker van één van 's werelds meest bekende producten.

Dunlop en autosport

Op dit moment blijft Dunlop zich over de hele wereld inzetten in een hele reeks van sporten op twee en vier wielen. Al meer dan 120 jaar hebben de door Dunlop ontwikkelde innovaties en de successen in de autosport het merk geholpen om een ongeëvenaarde reputatie op te bouwen onder liefhebbers van auto's en motorfietsen.

Dunlop technologieën

Dunlop is door de jaren heen altijd een pioneer geweest in de bandenindustrie. Ingenieurs zijn voortdurend aan het zoeken naar nieuwe technologieën en het verbeteren van bestaande om zo banden te ontwikkelen die onder alle omstandigheden de beste prestaties kunnen leveren.

Meestgebruikte Dunlop banden

Dunlop Tyres

Oprichting: 1985
Eigenaar: Goodyear, Sumitomo
Gevestigd: Birmingham, Engeland
Oprichter: John Boyd Dunlop

Greve Banden winnaar 3 Auto Awards

Greve Banden heeft in de categorie Bandenspecialisten maar liefst 3 Auto Awards gewonnen!

Benieuwd waarin?

Uw bandenspecialist in het Westland.
0174 - 51 00 01 contact